Hoeveslagerij De Bokke

Project

Klant
 Hoeveslagerij De Bokke
Website klant
 Bezoek de website

Nieuwbouw beenhouwer, totaalproject waar wij verantwoordelijk zijn voor de winkelinrichting, elektrische, koeltechnische en sanitaire installatie. Bij dit project is alle positieve koeling op een energiezuinige en plaatsbesparende koelcentrale geplaatst met frequentiesturing. Hierdoor word enkel het nodige koelvermogen geleverd die op dat moment nodig is. Dus enkel het nodige energieverbruik en geen verspilling door bv: een koelaggregaat die op volvermogen op start voor 5min ipv op 40% te gaan werken voor het nodige vermogen.

De negatieve cel werkt op een apart koelaggregaat die gerecupereerd werd uit de oude locatie. Deze werd uitgerust met een electronisch inspuitventiel om het rendement te verbeteren.

Bij traditionele koeltechnische installatie’s hoeft men altijd de onttrokken warmte uit de koelruimten af te geven aan de omgeving doormiddel van de condensor. Deze warmte word meestal beschouwd als verloren. Daarvoor werd hier in de persleiding voor de condensor een DK boiler geplaatst met 2 interne dubbelwandige warmtewisselaars (negatieve en positieve koelinst).

Deze warmte word gerecupereerd en word gebruikt voor het verwarmen van 300l sanitair warmwater.

Bekijk hieronder alle foto’s: