Vleeshandel Constant

Project

Klant
 Vleeshandel Constant

Plaatsing van een positieve koelcentrale voor 6koelcellen en 4gekoelde werkruimte. De negatieve koelcel en centrale geplaatst op 1 chassis werden in de persleiding onderbroken voor het recupereren van deze warmte in sanitair warmwater.

De positieve Centrale werd voorzien van een frequentie regeling en elektronische zuigdruk regelaar voor het klimatiseren van de 4gekoelde werkruimten. Op deze manier worden de energie kosten zo laag mogelijk gehouden samen met het juist in regelen en afstellen van alle ventielen en regelaars en juiste selectie’s en type koudemiddel.

De negatieve koelcel werd uitgerust met een EVD (Electronisch Expansie Ventiel). Door het plaatsen van dit ventiel word de verdamper maximaal benut en kan de condensatie temperatuur/druk zo laag mogelijk gehouden worden wat resulteert op 30% energie winst op een jaar.

Om de nacht rust van de achterliggende buren in de woonzone te garanderen werden de condensoren ruim geselecteerd en uitgerust met EC ventilatoren wat zorgt voor een stabielere condensatie temperatuur maar ook 60% minder lawaai hinder.