Warmterecuperatie

DK-warmterecuperatie / warmte terugwinning

Wij specialiseren ons ook in het recupereren van warmte op bestaande en nieuwe koeltechnische installatie.

Waarom en wanneer plaatst men een warmterecuperatie systeem?

– je hebt een koelinstallatie (koelcel/diepvriescel/centrale of tandem)
– je hebt warmwater nodig voor sanitair of centrale verwarming
– je wilt energie en geld besparen

 

Soorten warmterecuperatie

DK warmteterugwinning met geïntegreerde warmtewisselaar

Dit installatietype is bijzonder geschikt voor locaties die over een eigen koelinstallatie beschikken b.v. restaurants, bakkerijen en slagerijen.

De tanks van de warmteterugwinningsinstallatie zijn in twee lagen geëmailleerd en uitgerust met anode bescherming, zodat er probleemloos kan worden gewerkt met verschillende leidingtypes en leidingwater met een uiteenlopende hardheid.Het omvangrijke standaard leverprogramma bestaat uit tanks met een inhoud van 120 tot 1000 liter. Daardoor is er altijd een passende maat voor iedere toepassing. Speciale grote tanks met een inhoud van max. 10.000 liter zijn eveneens leverbaar. Het standaard programma kan worden geleverd met een PUR halfronde isolatie. Hierdoor is een optimale isolatie gewaarborgd, gekoppeld aan een fraai design. Vanzelfsprekend zijn ook afwijkende horizontale of verticale tanks leverbaar.

De geïntegreerde warmtewisselaars worden voor het verwarmen van drinkwater principieel uitgevoerd in dubbelwandige veiligheidsuitvoering, conform EN 1717. Door de watergeleiding in de tank zelf wordt op thermische wijze gezorgd voor een opeenvolging van koude en warme waterlagen. Daarmee blijft de warmtewisselaar zolang mogelijk in contact met het koudste water onder in de tank en wordt de conden-satiewarmte maximaal benut. Deze warmtewisselaars voor de tanks worden in de maten 1500 / 3000 / 6000 / 9000 / 12000 / 18000 Watt geleverd, al naar gelang het vermogen van de bestaande koelinstallatie.

 

DK warmteterugwinning met externe pijpromp-warmtewisselaar voor condens of heetgas-warmte

Dit type installatie is geschikt wanneer een deel of alle overtollige warmte van een grote koel- en vriesinstallatie moet worden benut. Een typisch gebied waar dit type ingezet kan worden zijn supermarkten en levensmiddelenindustrie.

De DK PIJPROMPWARMTEWISSELAAR worden voor het verwarmen van drinkwater principieel uitgevoerd in dubbelwandige veiligheidsuitvoering conform EN 1717, met een lekkagecontrole. 9 basistypes, in trappen van 0,1 m, zorgen ervoor dat u precies de warmtewisselaar kunt kiezen die qua vermogen en plaats past in uw bedrijf. Dit kan ook toegepast worden op co² installatie’s.

 

DK warmteterugwinning met combi systeem

Dit type installatie is geschikt wanneer een deel of alle overtollige warmte van een grote koel/vries-installatie moet worden benut. Een typisch gebied waar dit type ingezet kan worden zijn de nieuwe lage energiewoningen of combinatie zonnepaneel en vloerverwarming … .Vele mogelijkheden. Hier zal de tank echt op wens van de klant worden samengesteld, en zo ervoor zorgen dat de anders verloren warmte nu kan opgeslagen en benut worden.

Combi systeem slaat eigenlijk op warmtewisselaars die bijgeplaatst worden over de volledige lengte van de boiler.

 

De DK boiler kan ook ingezet worden op osmose water

Om zo eventueel enkele de vaatwasmachine te voeden van gerecupereerd warmwater zodat de elektrische weerstand in het toestel minder of niet hoeft te werken.

 

Interesse? Vragen? Of meer info gewenst over dit product, neem gerust contact op met ons.